Spitalul Județean Suceava are o nouă secție de Boli Infecțioase

Social

Recent a fost inaugurată noua secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, cu circuite separate pentru copii și pentru adulți. Au fost reabilitate instalațiile sanitare, termice și de climatizare u de asemenea, în clădire a fost instalat un ascensor și s-a adus mobilier nou.

Pavilionul în care își desfășoară activitatea această specialitate medicală a fost construit în 1893, iar starea în care se afla era mai mult decât degradată. Clădirea a fost conso­lidată și modernizată la cele mai înalte standarde. “Sunt acum asigurate circuite funcționale separate pentru pacienții adulți și pentru copii. Au fost reabilitate instalațiile sanitare, termice și de climatizare. În clădire a fost instalat un ascensor pentru transportul pacienților de la ambulatoriul situat la primul nivel către parter și etajul I al clădirii”, a explicat managerul Vasile Rîmbu.

Secția de Boli Infecțioase a fost dotată cu mobilier nou, atât pentru spațiile medicale, pentru vestiare, cât și pentru saloane. În compartimentul de Pediatrie a fost creat un decor prietenos și colorat și o “grădină secretă”, pentru a-i ajuta pe cei mici să-și ia gândul de la injecții și tratament. Valoarea totală a lucrărilor a ajuns la aproximativ șase milioane de lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.