Managerul SJU Suceava: Vrem să refacem imaginea spitalului, să aducem specialităţi noi

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Alexandru Calancea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că unul dintre obiectivele lui este să refacă imaginea unităţii medicale.

„Obiectivele mele ca manager sunt să formăm o echipă unită, o echipă medicală performantă. În alt doilea rând, să schimbăm modul de comunicare, relaţia dintre cadrul medical, pacient şi aparţinător. În al treilea rând, mi-aş dori foarte mult să refacem imaginea acestui spital, să refacem imaginea Sucevei şi, nu în ultimul rând, a Bucovinei şi mi-aş dori foarte mult să avem un spital performant, să avem un spital de elită prin colaborări cu universităţile (….) Vrem să aducem specialităţi noi la Spitalul Judeţean, vrem să facem noi proceduri, astfel încât să avem un spital performat unde să tratăm aşa cum este normal în secolul XXI”, a spus Calancea, adăugând că are o colaborare strânsă, pe care o doreşte de durată, cu Universitatea Suceava, având în vedere colaborări şi cu alte universităţi din ţară şi străinătate, dar şi cu clinici din România şi din alte state.

Potrivit lui Calancea, sunt încă probleme în condiţiile în care SJU este încă spital COVID-19, dar această situaţie nu mai reprezintă un impediment în tratarea pacienţilor cu patologii non-COVID-19.

„Avem trasee foarte bine stabilite, verificate de epidemiologi, astfel încât, pe lângă patologia COVID pe care o tratăm şi am început să ne familiarizăm cu ea, să tratăm şi să avem grijă de pacienţii noştri non-COVID, urgenţe medico-chirurgicale sau cu alte patologii cronice. Aceste lucruri se vor face treptat, având în vedere evoluţia epidemiologică de la zi la zi (…) Nu ne-am oprit visele în această epidemie. Ne dorim în continuare să progresăm, ne dorim în continuare să avem noi specialităţi, ne dorim în continuare să fim performanţi”, a spus Calancea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.