SJU Suceava are ocupată doar jumătate din capacitatea ATI

Social

În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava doar jumătate din capacitatea Secţiei ATI dedicată pacienţilor COVID, care are 20 de paturi, este ocupată, iar dintre cei zece pacienţi cinci sunt ventilaţi mecanic, a declarat medicul anestezist Adrian Vasilcovici.

”Pe terapia COVID avem la dispoziţie 12 ventilatoare, iar la non-COVID 24. La nevoie pot fi transferate. La COVID avem în total 20 de paturi şi la non-COVID 24”, a spus Vasilcovici.

Totodată, managerul SJU Suceava, medicul cardiolog Alexandru Calancea, a spus că, în funcţie de situaţia epidemiologică şi efectivul de personal specializat, în cazul în care se va solicita transferul la Suceava de pacienţi COVID, din unităţi sanitare care nu mai fac faţă numărului de cazuri, se acorda acorda tot sprijinul necesar.

”Dacă vom fi solicitaţi şi situaţia noastră epidemiologică de la nivelul spitalului permite acest lucru, cu siguranţă că vom ajuta, aşa cum şi noi am fost ajutaţi în momentele în care am avut nevoie. Cu siguranţă că vom ajuta, în funcţie de capacitatea pe care o avem, în funcţie de personalul pe care-l avem la acel moment, dar vom ajuta în momentul în care ni se cere ajutorul”, a spus Calancea.

Potrivit lui Calancea, unitatea ATI de la Secţia de boli infecţioase a SJU mai dispune de 12 paturi. El a precizat că în prezent la ATI sunt zece pacienţi COVID, cinci fiind ventilaţi mecanic, din totalul de 480 de pacienţi, 108 fiind diagnosticaţi COVID-19 şi 94 sunt în zona tampon. De asemenea, de la 1 iulie nu s-a mai înregistrat niciun cadru medical infectat cu noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.