Părul lung te face mai atractivă? Iată adevărul

Social

Părul lung te face mai atractivă? Iată adevărul

Citește top sfaturi pentru a-ți crește un păr mai puternic, mai repede

Încercarea de a-ți crește în lungime sau a-ți îngroșa părul poate părea un joc de așteptare, fără sfârșit. Rata medie de creștere a părului, țesutul cu cea mai rapidă creștere a corpului, variază de la 0,3 până la 1,9 centimetri în fiecare lună. Poate părea o creștere foarte mică, mai ales în timp ce aștepți să se vadă cu ochiul liber.

Deși este obișnuit să pierzi între 40 și 100 de fire de păr în fiecare zi, există anumite transformări pe care le poți adune rutinei zilnice de îngrijire a părului pentru a accelera creșterea părului – dacă simți că ceva o împiedică. Puteți experimenta folosirea unui pieptene diferit, reducând frecvența cu care folosiți uscătorul de păr pentru a atenua daunele sau încorporând alimente și uleiuri care promovează creșterea părului pentru a accelera creșterea părului – sau poate puteți începe să utilizați produse folosite în saloanele de hairstyling, de la branduri de renume. Nu mai este nici un secret ca olaplex este unul din cele mai folosite produse atat la domiciliu cat si utilizate acasa.

De ce părul mai lung te face să arăți atractivă?

Părul este prezent în diverse stiluri și culori – poate fi uneori subțire și încrețit sau gros și solid, în momente diferite. Toată lumea, indiferent de tipul de păr, își dorește să fie în largul său și să își mențină rutina de îngrijire a părului. Cu toate acestea, nu este ușor când un tip de păr este considerat mai atrăgător decât altul. Experții consideră că părul lung este mai atractiv din motive psihologice – lungimea părului unei femei indică potențialul corpului ei de a avea copii. Drept urmare, fertilitatea feminină este unul dintre indicatorii frumuseții umane.

Sfaturi pentru a vă face părul mai puternic și mai lung

  • Scurtări frecvente

În ciuda a ceea ce poate părea contradictoriu, tunderile regulate sunt necesare dacă vrei un păr lung și sănătos. Chiar dacă tunsorile nu accelerează creșterea părului, ele îndepărtează vârfurile despicate care ar putea provoca rupere. Prin reducerea ruperii, părul tău pare să crească mai repede, deoarece atunci când vârfurile despicate se rup, părul își poate pierde din lungime și luciu, volum și netezime.

  • Mănâncă corect

Utilizarea produselor potrivite pentru îngrijirea părului este esențială, dar ceea ce pui în corp joacă, de asemenea, un rol în menținerea părului lung și puternic. Părul trebuie alimentat din interior pentru a încuraja dezvoltarea părului. Pentru a vă îmbunătăți consumul de proteine, consumați alimente precum pește, ouă, migdale și cereale integrale. Femeile care nu obțin cantități suficiente tind să piardă mai mult păr.

  • Condiționare și hidratare

Simpla clătire a părului de trei sau patru ori pe săptămână permite ingredientelor tale active să se răspândească, să absoarbă umezeala și să-ți restabilească părul. Alege un șampon care conferă volum sau îngroșare pentru un păr mai gros și cu aspect mai plin. De asemenea, hrănirea în mod regulată a părului cu un balsam bogat în ulei și vitamina E, o mască de păr poate ajuta la evitarea vătămării în timp ce descurca firele.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .