Primarul municipiului Suceava: Sunt pregătite măsurile pentru starea de alertă; sper să se ridice carantina

Social

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că sunt pregătite deja măsurile pentru starea de alertă care se va institui după încetarea stării de urgenţă, fiind stabilite reguli privind accesul în instituţiile publice, în unităţile de învăţământ, în pieţe, în bazar şi în ceea ce priveşte desfăşurarea transportului public.

El a spus că, în ceea ce priveşte accesul în Primărie, au fost achiziţionate termometre non-contact şi tuneluri de dezinfecţie, la fel urmând să se procedeze şi în unităţile de învăţământ, pentru care vor fi cumpărate 25 de termometre non-contact ce vor fi distribuite şcolilor gimnaziale şi licee.

Totodată, tot pentru şcoli sunt în licitaţie 25 de tuneluri de dezinfecţie ce vor ajunge până la 1 iunie şi vor fi montate, pentru că din 2 iunie vor veni elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale.

Primarul a precizat că în pieţe şi în bazar se va purta obligatoriu mască şi se va lua temperatura persoanelor cu termometre non-contact.

„Administratorii pieţelor şi bazarului sunt obligaţi să ia temperatura la intrare şi să urmărească păstrarea distanţării fizice”, a spus Lungu.

Totodată, el a mai anunţat că, începând de joi, va fi scos tot parcul auto al TPL pe traseu, iar intrarea în autobuze se va face doar pe uşa din faţă şi călătorii vor sta doar pe un rând de scaune.

Edilul a precizat că este optimist şi în ceea ce priveşte ridicarea măsurii de carantină a oraşului şi a făcut apel la suceveni să fie responsabili şi să respecte regulile.

„Eu sper că se va ridica carantina şi vom intra într-o situaţie normală cât mai repede. (…) Documentaţia este la INSP, de unde se aşteaptă un aviz. Am avut o discuţie şi în această dimineaţă cu ministrul Sănătăţii să ne sprijine să luăm acel aviz şi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să se ridice carantina la Suceava. Eu sper că se va întâmpla acest lucru. (…) Să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, cele legate de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să respectăm distanţarea socială, să facem tot ce depinde de noi să nu mai crească numărul de cazuri din oraşul nostru, să nu mai fim oaia neagră a României, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a mai spus Lungu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.