Un nou proiect pentru achizitia a 30 autobuze electrice pentru transportul metropolitan

Social

„𝐕𝐨𝐦 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝟑𝟎 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐦, 𝐩𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐑𝐞𝐳𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧.

𝐌𝐚𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬 𝐮𝐧 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭, 𝐭𝐨𝐭 𝐩𝐞 𝐏𝐍𝐑𝐑, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝟖𝟎 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟒𝟎.𝟔𝟎𝟔.𝟑𝟕𝟎,𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨.

𝐈̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏.𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐌𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆.”, a menționat primarul Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, ne informează că în urma întâlnirii de la sfârșitul săptămânii trecute cu primarii sau reprezentanții lor din Zona Urbană Funcțională Suceava, respectiv din orașul Salcea și comunele: Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Scheia, municipalitatea a convenit să depună încă un proiect pe PNRR, Componenta 10-Fondul local, în valoare de 17.350.200,0 euro, pentru a achiziționa încă 30 autobuze electrice cu o lungime de 10 m.

“Așa cum se știe am mai depus un proiect tot pe PNRR pentru achiziția a 50 autobuze electrice în valoare de 23.256.170,0 euro, din care 18 autobuze de 12 m și 34 de microbuze.

În total 80 autobuze electrice în valoare de 40.606.370,0 euro.

De asemenea avem pregătit un proiect pe care îl vom depune pe Programul Operațional Regional pe axa de mobilitate, prin care vom construi o autobază nouă la sediu actualului TPL.

Începând cu data de 1 ianuarie, societatea de transport metropolitan va deveni funcțională prin preluarea transportului public județean.

Suntem printre puținele orașe din țară care au înființat transportul metropolitan.”, a mai precizat primarul.

Doamne Ajută!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .