Preşedintele CJ Suceava declară că e nevoie de construirea unui spital nou de boli infecţioase şi a unuia de copii

Social

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după ce a discutat cu reprezentanţii conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), că este necesară înfiinţarea unui spital de boli infecţioase şi a unui spital de copii.

”Am avut o întâlnire cu noua conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava privind programul de investiţii care trebuie pus în aplicare în viitoarea perioadă. În urma analizei făcute cu noua echipă managerială a spitalului privind obiectivele de investiţii a rezultat necesitatea înfiinţării unui spital de boli infecţioase şi a unui spital de copii”, a spus Flutur.

El a precizat că, în ceea ce priveşte înfiinţarea spitalului de copii, pentru care a început demersurile încă de anul trecut, documentaţia a fost elaborată şi transmisă la Compania Naţională de Investiţii, la începutul acestui an.

“Discuţiile cu conducerea Spitalului Judeţean au evidenţiat că având în vedere situaţia actuală generată de pandemia COVID-19, înfiinţarea unui spital de boli infecţioase cu secţie de Anestezie Terapie Intensivă proprie este imperios necesară, având ca principal scop acela de a separa zona de boli infecţioase de celelalte zone ale spitalului”, a spus Flutur.

În acest sens, în proxima şedinţă a Consiliului Judeţean va propune extinderea capacităţii serviciilor medicale ale SJU prin construirea şi dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric şi boli infecţioase, urmând să fie alocate fonduri pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi a studiului de fezabilitate necesare promovării pentru finanţare a acestor investiţii.

“Spitalul de copii va avea un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecţioase 90 de paturi, dintre care 70 pentru adulţi, zece pentru copii şi zece paturi ATI. Am făcut deja demersurile necesare la Compania Naţională de Investiţii şi, în urma aprobării Consiliului Judeţean Suceava, vom pregăti şi vom înainta documentaţia pentru ambele spitale, astfel încât să se deruleze cât mai rapid procedurile şi să începem lucrările”, a spus Flutur. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.