Sucevean cercetat penal după ce a dat 300 de euro mită unui poliţist

Social

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit 300 euro unui poliţist ca să nu-şi exercite atribuţiile de serviciu conform legii într-un caz privind o infracţiune rutieră.

Într-un comunicat remis AGERPRES, luni, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, se arată că, din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a rezultat că, pe 1 iulie, în jurul orei 11,00, inculpatul l-a întâlnit şi abordat în trafic, pe raza unui sat din zona rurală a judeţului Suceava, pe şeful Postului de Poliţie al comunei respective.

Anterior, pe 30 iunie, nepotul inculpatului comisese o infracţiune la regimul rutier, iar fapta sa fusese constatată de doi agenţi de poliţie, dintre care unul din subordinea şefului Postului de Poliţie menţionat mai sus.

Fapta nepotului inculpatului face obiectul unui dosar penal înregistrat la acelaşi Post de Poliţie şi, în aceste împrejurări, inculpatul i-a promis şefului Postului de Poliţie suma de 300 de euro dacă acesta din urmă îşi va exercita atribuţiile de serviciu în aşa fel încât nepotul său să nu fie tras la răspundere penală pentru fapta comisă, iar cercetările să fie oprite.

Potrivit procurorilor, pe 1 iulie, în jurul orei 13,30, inculpatul s-a deplasat la sediul Postului de Poliţie menţionat şi i-a remis efectiv, cu titlu de mită, în scopul arătat mai sus, suma de 300 de euro şefului Postului de Poliţie, fiind surprins în flagrant de către organele de urmărire penală.

Banii au fost ridicaţi cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea confiscării speciale, suma de 300 de euro fiind dată cu titlu de mită.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.