La testarea voluntară, 11 suceveni au aflat că au COVID-19, iar 43, că au avut virusul

Social

Campania de testare gratuită pentru evaluarea gradului de imunizare la noul coronavirus în municipiul Suceava, care a început în data de 20 mai și se va încheia miercuri, 27 mai a.c., are primele rezultate. Până marți după-amiază, au fost recoltate probe pentru testarea RT-PCR și pentru examen serologic de la 485 de persoane care s-au înscris voluntar pentru acest studiu, de la încă 15 persoane urmând a fi prelevate probe în cursul zilei de miercuri.

240 de probe au fost deja finalizate. Dintre persoanele ale căror rezultate sunt gata, 11 au fost confirmate pozitiv la testul RT-PCR, deci sunt infectate, iar 43 au avut rezultat pozitiv la testul serologic, fiind IgG pozitive, prin urmare au trecut prin boală. Una dintre persoanele testate a avut rezultat pozitiv la ambele teste, având atât virusul, cât și anticorpi, ceea ce înseamnă că s-a contaminat cu aproximativ 7 zile înainte de recoltarea probelor.

De precizat că toate persoanele care au fost testate, inclusiv cele pozitive, erau asimptomatice.

Lista cu persoanele pozitive la testul PCR a fost transmisă către DSP Suceava, conform reglementărilor legale.

După prelucrarea tuturor probelor, compania medicală care derulează acest studiu în parteneriat cu un laborator din județul Suceava va comunica rezultatele finale, cu repartiția pe grupe de vârstă, socio-profesionale etc., precum și criteriile după care a făcut selecția voluntarilor.

În cadrul studiului se testează gratuit 500 de persoane din municipiul Suceava pentru a avea o oglindă cât mai fidelă a contactului populației cu noul coronavirus. Fiecare voluntar a fost testat atât RT-PCR pentru a vedea dacă are COVID-19, cât și serologic, pentru determinarea anticorpilor IgG, care arată dacă persoana a avut deja boala.

Rezultatele analizelor sunt disponibile pentru voluntarii participanți în trei zile lucrătoare de la data recoltării.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.