CJSU a concluzionat că se poate relua, gradual, activitatea antepandemie a SJU şi aşteaptă avizul epidemiologic al DSP

Social

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a concluzionat, în urma unei şedinţe tehnice desfăşurate miercuri, că există posibilitatea revenirii, etapizat, a activităţii normale în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), asigurându-se separarea circuitelor funcţionale COVID/non-COVID şi delimitarea zonei tampon.

La şedinţa tehnică a CJSU Suceava au participat: coordonatorul pe Moldova privind gestionarea COVID-19, Lucian Indre, prefectul Alexandru Moldovan, conducerea SJU Suceava şi specialişti ai DSP Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, în urma analizelor realizate în cadrul şedinţelor extraordinare a CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, precum şi analizarea situaţiei generate de pandemia COVID-19 la nivelul judeţului, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgenţă de către SJU Suceava, conform destinaţiei anterioare perioadei de pandemie.

În acest sens, miercuri, în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic a soluţiei propuse, medicul epidemiolog Dana Marcoci, din cadrul DSP Neamţ, va proceda la analizarea circuitelor funcţionale şi a spaţiilor propuse.

Sursa citată a precizat că SJU Suceava va încheia un contract de prestări servicii, care să permită adaptarea circuitelor la noile cerinţe şi provocări, precum şi a activităţii medicale şi a procedurilor de lucru.

În SJU Suceava se află, în prezent, internaţi 484 pacienţi, dintre care 260 COVID-19, 26 fiind internaţi la Secţia ATI.

În ultimele 24 de ore au fost externate 71 de persoane.

Până în prezent, în judeţ au fost efectuate 19.524 de teste, iar conform situaţiei întocmită de DSP Suceava se înregistrează un număr de 2.337 de persoane declarate vindecate.

Totodată, în autoizolare la domiciliu se află 3.510 de persoane, 122 sunt plasate în carantină instituţionalizată, iar de sub incidenţa acestor măsuri au ieşit până în prezent 15.365, respectiv 2.985 de persoane. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.