Primarul municipiului Suceava, autoizolat în instituție după confirmarea unei angajate cu COVID-19

Social

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a autoizolat în biroul său din primărie luni dimineaţă, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Edilul a declarat pentru Agerpres că angajata, care este din Bosanci, se află internată în spital pentru că s-a simţit rău. Ea nu a mai venit la serviciu din 18 martie, iar duminică a fost confirmată cu noul coronavirus. Luni la prânz, autoritățile au confirmat al patrulea deces cauzat de coronavirus în România – o femeie care era internată la Spitalul Județean Suceava.

Primarul a spus că el se simte bine şi că luni se împlinesc 13 zile de când a ţinut audienţe împreună cu angajata confirmată cu COVID-19.

Mi-am luat testul sâmbătă, încă nu am rezultatul (…) Femeia cu siguranţă e din zona de focar de la Bosanci. Sâmbătă mi-au luat testul la DSP, dar încă nu am rezultatul. Eu preventiv mi l-am luat, bănuind că ea este la spital de miercuri seară, la Infecţioase, mi-am făcut dezinfecţie în primărie, mi-am luat măsurile care se impun, mi-am luat preventiv un test ca să văd şi eu cum stau (…) Nu intru în contact cu nimeni la birou, numai prin telefon. Biroul e încuiat„, a precizat Lungu.

Primarul a făcut din nou apel la suceveni să stea acasă.

Staţi acasă acum. S-ar putea mâine să fie prea târziu (…) Suntem într-o situaţie de urgenţă, într-o situaţie dramatică. Fac un apel aproape disperat să nu mai răspândim acest virus. Protejându-vă pe voi, pe cei dragi, salvăm oraşul nostru, salvăm locurile de muncă, ne putem întoarce mai repede la o viaţă normală„, a spus Ion Lungu.

18 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi 9 asistenţi medicali au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Toți sunt internaţi la izolare, în secţia extinsă de Boli Infecţioase, arată instituția medicală într-un comunicat transmis luni.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.