52 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava au fost infectate cu noul coronavirus

Social

Toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava vor fi testate pentru COVID 19, iar unitatea sanitară a început externarea pacienţilor care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, situaţia epidemiologică de la Spitalul Judeţean Suceava este “în curs de evaluare”.

“În prezent, din ordinul ministrului Sănătăţii, la faţa locului s-a deplasat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situaţiei. Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătăţii, mâine, dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, va fi la Suceava pentru gestionarea situaţiei”, afirmă sursa citată.

Totodată, în prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienţilor care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu timp de 14 zile de către medicii de familie, iar pacienţii cu afecţiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferaţi la alte spitale.

Spitalul Judeţean din Suceava va trata pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus după ce va fi dezinfectat, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru“Va urma o dezinfecţie la nivelul întregului spital, iar în 48 de ore după ce vom reactiva primirile de urgenţă sau UPU vom transforma acest spital în spital care tratează pacienţi infectaţi cu COVID-19”, a spus secretarul de stat.  Potrivit acestuia, în cazul Spitalului din Suceava s-a luat decizia de intrare în carantină după ce 52 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. “La Spitalul din Suceava avem deja 52 de cadre medicale care sunt infectate cu coronavirus. Chiar dacă sunt asimptomatice sau au simptomatologie uşoară s-a luat decizia ca acest spital să intre în carantină. Vom externa toţi pacienţii care sunt de externat şi în izolare voluntară la domiciliu. Ceilalţi vor fi transferaţi la alte unităţi sanitare în funcţie de patologia lor”, a arătat secretarul de stat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.