Spitalul Județean Suceava funcţionează doar cu 50% din personalul medical necesar

Social

Prioritatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava este, în prezent, de asigurare a resursei umane de specialitate pentru funcţionarea în condiţii bune, a declarat managerul interimar al unităţii medicale, Anatolii Buzdugan, într-o şedinţă operativă iniţiată de prefectul Alexandru Moldovan.Potrivit lui Buzdugan, asigurarea resursei umane de specialitate se poate face prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în prezent fiind asigurată prezenţa la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale şi 50% din infirmiere.
Totodată, trebuie asigurarea unui medic epidemiolog, având în vedere că fluxurile de intrare/ieşire COVID-19 sunt foarte aglomerate şi necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporară aplicată fiind aceea de decalare a programului.

Potrivit sursei citate, managerul SJU a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate în scopul preluării şi a altor patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate, din construcţii modulare.
Buzdugan a spus că este prioritară şi amenajarea compartimentului ATI de la Secţia de Boli Infecţioase, tot printr-o construcţie modulară.
Managerul interimar al SJU Suceava a subliniat că realizarea acestor investiţii ”ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activităţii unităţii medicale”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.