Donații importante de materiale sanitare făcute de Fundația „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava

Social

Fundația „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava a făcut în luna mai donații importante de materiale sanitare, de igienă personală și de dezinfecție mai multor instituțiilor medicale gălățene.

După sprijinul oferit de fundație la începutul și pe perioada pandemiei prin mai multe acțiuni civice și filantropice în spitalele sucevene, de atenția sa au beneficiat și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galați și Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor – în urma apelului de solidaritate adresat de Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi „Mă Bucur de Viaţă” din Galaţi. Au fost donate următoarele materiale sanitare pentru protecția medicilor și a pacienților din cele două instituții medicale gălățene: botoșei (4000 buc.), mănuși (600 buc.), hârtie igienică (600 buc.), role hârtie prosop (30 buc.), role hârtie pt. paturi (10 buc.), măști (500 buc.), pachete șervețele umede (142 buc.), pachete vată (10 buc.), săpun lichid (75 litri), dezinfectant gel de mâini (25 litri), hipoclorit de sodiu concentrat (200 Kg) din care rezultă 1.760 litri dezinfectant de suprafețe, alcool sanitar (10 litri), detergent rufe (60 Kg), detergent vase (50 litri), găleți (15 buc.) și mopuri (70 buc.), apă plată, sucuri și dulciuri pentru donatorii de sânge, în valoare financiară totală de aproximativ 6.000 lei.

Fundația suceveană a fost înființată în data de 28 octombrie 1996 la inițiativa dr. Georgeta Iacov, medic pneumolog la „Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou” din județul Suceava și a soțului acesteia, preotul Petru Iacov. De-a lungul timpului, fundația a desfășurat diverse activități de ajutorare a persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și procura mijloacele necesare pentru un trai decent, de susținere materială și spirituală a unor persoane depistate de boli necruțătoare.

Dar principala și cea mai mare amploare activitate este cea de donare de sânge. România are nevoie de donatori constanți deoarece din sângele acestor donatori se obțin trombocitele pentru ca starea de sănătate a lor este monitorizată  permanent.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.