SJU va efectua teste pentru diagnosticarea COVID-19 la cerere, din 9 septembrie

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava va efectua, începând cu data de 9 septembrie, teste pentru diagnosticarea COVID-19 la cerere, contra cost.

Potrivit site-ului unităţii medicale, testarea la cerere se face atât la solicitarea persoanelor fizice, cât şi juridice, iar pentru pacienţii aflaţi pe lista de prioritizare aceste analize sunt, în continuare, gratuite.

“Vor fi testaţi gratuit toţi pacienţii care se încadrează în situaţiile prevăzute de metodologie pe baza recomandărilor medicilor specialişti”, se arată în comunicatul postat luni pe site-ul spitalului.

Pentru testarea la cerere, programările se vor face telefonic, între orele 8,00-16,00, la numărul de telefon 0787.429.714.

Programarea se va face în două etape, respectiv solicitantul trebuie să anunţe data şi ora la care ar dori să fie testat şi se face o pre-programare, în limita locurilor disponibile pentru acea dată (maxim 45/zi), iar apoi se face confirmarea programării, în momentul validării plăţii taxei de testare.

Plata taxei, în valoare de 250 de lei, se va face prin ordin/virament/transfer bancar în contul în lei ROTREZ259121F330800XXX.

La prezentarea solicitantului pentru recoltarea probelor se va completa un formular de cerere testare COVID-19, la care se va anexa consimţământul informat şi acordul pentru efectuarea testului.

Recoltarea probelor pentru testul RT-PCR se va face în Ambulatoriul Spitalului, în intervalul orar 8,00-15,00, de luni până vineri.

În vederea efectuării testului se recoltează exudat nasofaringian şi orofaringian.

Înainte de prezentarea la recoltare, persoanele programate trebuie să nu consume lichide, să nu mănânce nimic şi să nu efectueze toaleta cavităţii bucale cu pastă de dinţi cu fluor.

Rezultatele se eliberează în termen de maximum 48 de ore de la recoltare, în funcţie de numărul de solicitări şi vor fi trimise pe adresa de e-mail furnizată de solicitant sau pot fi ridicate şi în format fizic, a doua zi după emiterea buletinului de analiză, de la registratura spitalului.

Copii ale buletinelor de analiză se vor trimite la DSP Suceava, iar în cazul în care vor exista pacienţi pozitivi DSP va demara ancheta epidemiologică, în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.