PSD anunţă că a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului

Politic

PSD Suceava a depus plângere penală pentru abuz în serviciu prefectului prefectului Alexandru Moldovan, pe care îl acuză că nu şi-a îndeplinit atribuţiile cu privire la demiterea aleşilor locali care au trecut la alt partid politic înainte de alegerile locale.

Într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, Biroul de presă al PSD Suceava anunţă că, în contextul alegerilor locale din 27 septembrie, primarii localităţilor Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroieşti, Păltinoasa şi Valea Moldovei, care deţineau funcţiile de primar pentru mandatul 2016-2020 obţinute pe listele PSD, au ales să se înscrie în PNL şi să candideze din partea acestui partid pentru un nou mandat.

Potrivit sursei citate, legea prevede că, atunci când aleşii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului.

„În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existenţa acestor situaţii şi a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore, interpretând şi aplicând legea după bunul plac. Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al domnului Gheorghe Flutur (preşedinte al PNL şi al CJ Suceava – n.r.), nicidecum garantul legii în teritoriu. (…) Când vine vorba despre execuţia primarilor PSD sau al altor formaţiuni politice, acesta nu ezită să-şi amintească de atribuţiile sale legale, o dovadă a duplicităţii sale fiind ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat fostului primar al oraşului Vicovul de Sus, Gheorghe Schipor. Dacă acesta ar fi fost de la PNL sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost şi la ora actuală în funcţie”, se arată în comunicatul PSD Suceava. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.