Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, aprobarea construcţiei spitalelor de oncologie şi de copii în municipiul reşedinţă, precum şi înfiinţarea secţiilor de chirurgie vasculară şi neurochirurgie.
Flutur a precizat că în urma discuţiilor s-a stabilit cu ministrul Costache finanţarea Spitalului de Oncologie de la Suceava, înfiinţarea secţiilor de chirurgie vasculară şi neurochirurgie, dar şi avizul pentru un spital de copii în Suceava.
Potrivit lui Flutur, Spitalul de Oncologie din Suceava, finanţat de la Ministerul Sănătăţii cu cofinanţare din partea CJ Suceava, va avea 85 de paturi, săli de tratament, ambulatoriu propriu, secţie proprie de îngrijiri paliative, săli de aşteptare, precum şi spaţii de cazare, respectiv mici garsoniere, pentru cei care fac tratamente.
“Ministerul Sănătăţii sprijină acest proiect al Consiliului Judeţean Suceava şi al Spitalului Judeţean, mai ales că avem o serie de argumente suplimentare. În primăvară vom pune în funcţiune secţia de radioterapie, în câteva săptămâni vom avea finalizat laboratorul de medicină nucleară pentru care am achiziţionat deja echipamente dintre cele mai performante şi, tot în primăvară, vom finaliza blocul operator destinat intervenţiilor chirurgicale oncologice”, a spus Flutur.
El a spus că Sucevei îi lipseşte acest spital atât de necesar bolnavilor de cancer, care au nevoie să li se asigure atât un tratament de cel mai înalt nivel, cât şi un confort sporit. Spitalul de Oncologie din Suceava va fi realizat în perimetrul spitalului vechi, între bisericuţa din curte şi actuala secţie de oncologie, iar studiul de pre-fezabilitate a fost predat Ministerului Sănătăţii.
Totodată, Flutur a spus că ministrul Sănătăţii a fost de acord şi cu finanţarea unui alt proiect, respectiv Secţie de chirurgie vasculară şi Secţie de Neurochirurgie, pentru care se va supraînălţa corpul E al Spitalului Judeţean Suceava. Această investiţie este în valoare de 20 de milioane de lei, iar secţiile vor asigura tratamentul complex al pacienţilor, continuitatea îngrijirilor şi monitorizarea tratamentului şi îngrijirilor acestora. Secţiile vor avea şi paturi de spitalizare de zi şi cabinete de consultaţii, urmând să fie trataţi atât pacienţi copii, cât şi pacienţi adulţi.
Potrivit lui Flutur, ministrul Sănătăţii ar putea aviza şi construirea unui Spital de copii la Suceava. “Va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include şi o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii, pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii – CNI”, a spus Flutur.
El a subliniat că pentru judeţele Suceava şi Botoşani, pentru întreaga zonă, construirea acestui Spital de copii la Suceava este un lucru extraordinar în condiţiile în care vor putea fi trataţi copiii fără a fi nevoiţi să meargă la Iaşi, Cluj-Napoca sau Bucureşti. AGERPRES
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.