Spitalul Judeţean Suceava nu mai are paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are disponibil niciun pat la ATI pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, a informat Prefectura Suceava.

Sursa citată a precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost internate cinci persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 24 au fost externate fiind declarate vindecate. Din totalul celor 604 pacienţi internaţi în SJU Suceava, 205 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 95 pacienţi sunt în zona tampon şi 304 sunt cu alte afecţiuni non-COVID. Dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 94 prezintă forme medii ale bolii, 42 au forme uşoare, 50 sunt cu forme severe, iar 19 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, doi fiind ventilaţi mecanic.

SJU Suceava dispune, în prezent, de 319 paturi libere, dintre care 16 pentru pacienţi COVID19, alte 202 în sectorul non-COVID şi 101 pentru zona tampon, iar la unitatea ATI nu este disponibil niciun pat pentru pacienţi COVID. Totodată, SJU Suceava dispune de 22 de ventilatoare libere, dintre care şase pentru pacienţi COVID. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 88 de pacienţi cu COVID-19 şi opt persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.