SJU Suceava, dotat cu sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de SARS CoV 2

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost dotat cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SARS CoV 2, care se află în proceduri de instalare şi testare, a anunţat managerul unităţii medicale, dr. Florin Filip.

Sursa citată precizează că prin utilizarea acestui sistem se pot determina nivelurile de anticorpi IgA, IgG, IgM sau nivel total anticorpi. Determinările de anticorpi nu pot fi utilizate pentru diagnosticul acut al infecţiei cu coronavirus, deoarece studii recente arată că aceştia apar în sângele pacienţilor la 7- 11 zile de la momentul infecţiei.

Utilitatea constă în posibilitatea de a estima momentul apariţiei şi nivelul imunizării post- expunere a pacienţilor. Alte direcţii de utilizare le reprezintă studiile statistice retrospective ale pandemiei cu coronavirus sau diagnosticul tardiv al pacienţilor asimptomatici.

Prin facilităţile oferite de acest sistem de analiză, evaluarea de laborator a infecţiei cu SARS CoV 2 la nivelul SJU Suceava va deveni completă, respectiv diagnostic iniţial, monitorizare terapeutică, prognostic.

Achiziţia a fost făcută de la Compania UNIFARM Bucureşti cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, în vederea depăşirii acestei situaţii dificile generate de infecţia cu SARS CoV 2. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.