Secţia Pneumologie a SJU, închisă după ce cadre medicale au intrat în contact cu un bărbat confirmat cu coronavirus

Social

Mai multe cadre medicale – medici, asistente şi infirmiere – din secţia Pneumologie şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava sunt în prezent izolate şi testate pentru coronavirus, după ce au intrat în contact cu un bărbat infectat cu COVID-19, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, unitatea medicală.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, fără istoric de călătorie şi fără contacţi pozitivi, cu simptomatologie respiratorie, a fost internat pe 13 martie în Secţia Pneumologie.

A fost testat, confirmat cu COVID-19 şi transferat pe 17 martie la Iaşi.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că personalul tot medical care a intrat în contact cu pacientul respectiv este identificat şi testat şi, în funcţie de rezultate, urmează să intre în izolare.

Totodată, Secţia de Pneumologie va fi eliberată şi dezinfectată.

Când a fost internat bărbatul respectiv, în secţie se aflau internaţi circa zece bolnavi care, de asemenea, vor fi izolaţi şi testaţi.

În prezent, SJU Suceava are în stoc 600 de kit-uri compuse din combinezon, măşti şi ochelari. Acest stoc este distribuit, după necesităţi, în secţiile în care se intră în contact cu pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, respectiv Boli Infecţioase, ATI, UPU, Bloc operator.

Totodată, se află în curs de achiziţionare echipamente ce ar putea intra în componenţa a încă 500 de astfel de kit-uri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.