Prefectul de Suceava cere spital militar modular, personal medical şi medicamente pentru SJU, în regim de urgenţă

Social

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, solicită autorităţilor centrale instalarea unui spital militar modular de tratament şi izolare pentru pacienţii COVID-19.

Într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, Alexandru Moldovan arată că, în continuarea demersurilor pentru păstrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava ca spital non-COVID, a solicitat Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe, dar şi Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, instalarea unui spital militar modular de tratament şi izolare care să fie amplasat în imediata apropiere a Spitalului Vechi din municipiu, pe terenul Staţiunii Agricole, fiind asigurate astfel şi circuitele funcţionale necesare tratării COVID-19.

Totodată, prin aceeaşi adresă, prefectul a reiterat solicitările adresate în regim de urgenţă pe 27 şi 30 martie privind asigurarea, în regim de urgenţă, a medicamentelor necesare tratării pacienţilor, dar şi cea referitoare la asigurarea necesarului de personal medical, având în vedere că, în prezent, SJU Suceava se confruntă cu un deficit de personal. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.