Primăria Suceava achiziţionează 25 de autobuze electrice din China

Social

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, miercuri, contractul de achiziţie a 25 de autobuze electrice de capacitate mare, pentru transportul public în comun, primele 15 urmând să circule în oraş din acest an.

„Am semnat în această dimineaţă contractul privind achiziţia a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 12 m cu firma câştigătoare a licitaţiei SC BMC TRUK&BUS S.A., cu sediul în România, pentru suma de 47.775.000 lei fără TVA. Valoarea estimată a licitaţiei a fost de 57.180.000 lei fără TVA”, a anunţat primarul Lungu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că pentru economiile de aproximativ 10 milioane de lei va solicita aprobare la Bucureşti să poată achiziţiona tot autobuze.

Autobuzele, produse de concernul chinez ZTE, au 79 locuri, dintre care 29 pe scaune, sunt dotate cu camere supraveghere, afişaj electronic, sistem de locaţie AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Bateriile care le alimentează au puterea de 340 kw, autonomia este de 250 km, motorizarea este de producţie China cu garanţie 15 ani, iar garanţia bateriilor este de 10 ani.

Termenul de livrare este de 6 luni pentru primele 15 autobuze, celelalte zece autobuze vor sosi în termen de 12 luni de la data semnării contractului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.