Prefectura a solicitat cinci corturi tip tunel pentru triaj epidemiologic la SJU şi spitalele suport

Social

Prefectura Suceava a solicitat, vineri, corturi tip tunel pentru triaj epidemilogic, în contextul evoluţiei COVID-19.

Într-un comunicat transmis AGERPRES de Biroul de presă al Prefecturii Suceava, se arată că acest demers instituţional s-a făcut pentru asigurarea a cinci corturi tip tunel, adaptate pentru desfăşurarea unor activităţi comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic, ce vor fi amplasate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la cele patru unităţi suport, respectiv spitalele din Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Vatra Dornei.

Sursa citată precizează că demersul vine ca urmare a anunţului postat de un agent economic din Arad, care a comunicat că pune la dispoziţia autorităţilor implicate în gestionarea crizei provocate de pandemia cu COVID-19, în comodat, cu titlu gratuit, corturi de tip tunel, adaptate pentru desfăşurarea unor activităţi comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic, în incinta unităţilor spitaliceşti sau ale altor instituţii publice de pe teritoriul României, unde acestea sunt necesare.

Totodată, Prefectura informează că, în ultimele 24 de ore, efective compuse din 283 de poliţişti, 120 de poliţişti locali, 23 de militari din cadrul MApN şi 130 de jandarmi au acţionat pentru verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locaţiilor de carantinare sau a societăţilor comerciale, pentru impunerea interdicţiilor pe timpul Stării de Urgenţă.

Au fost verificate 3.640 de persoane aflate în autoizolare sau/şi în carantină şi 104 unităţi economice.

S-au aplicat 198 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Ordonanţei Militare 3, respectiv încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, valoarea acestora fiind de 337.885 lei, iar o amendă în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu.

În prezent, în judeţ se află în izolare voluntară la domiciliu 4.640 de persoane (inclusiv membri ai familiei) şi 373 de persoane sunt în carantină instituţionalizată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.