88% dintre medicii SJU Suceava s-au întors la serviciu

Social

În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt în prezent 497 de pacienţi cu COVID-19 dintr-un total de 602, iar trendul cazurilor externate vindecate este crescător, a declarat managerul unităţii sanitare, Anatolii Buzdugan.”Timp de o săptămână, la nivel de spital avem o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri internate, o tendinţă de creştere a numărului de cazuri externate vindecate”, a spus Buzdugan.
Totodată, managerul SJU Suceava a spus că, în prezent, 88% din medici au revenit serviciu şi activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime iar rata externărilor este mai mare decât cea a internărilor.

”Una dintre provocările cele mai mari la momentul preluării conducerii era revenirea personalului medical în activitate. La momentul actual, din ce în ce mai mulţi medici, asistente şi personal auxiliar s-au întors la serviciu. Suntem destul de bine la capitolul personal medical, aproximativ 88% din cei care activau înainte de pandemie au revenit la serviciu, asistente medicale aproximativ 77%, mai rău personal auxiliar, aproximativ 67%. Este o perioadă cu o tendinţă de relaxare, activitatea personalului medical în prezent se desfăşoară în condiţii optime. Nu mai există sincope care ar putea fi provocate de anumiţi factori. Toate serviciile aşa cum au fost ele reconfigurate în SJU datorită noilor circuite, care au prevăzut comasarea foarte multor secţii, funcţionează în parametri optimi. Avem o rată de externare peste cea a internărilor, deci suntem pe un trend ascendent şi să sperăm că va continua la fel”, a spus Buzdugan. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.