Ministerul de Interne va clarifica situaţia comunei Şcheia ca fiind încadrată în zona metropolitană, susţine primarul Sucevei

Social

Ministerul de Interne va clarifica situaţia comunei Şcheia, situată la 5 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ, ca fiind încadrată geografic în zona metropolitană, pentru că este ”o anomalie” ca oamenii să completeze declaraţii pe proprie răspundere dacă merg în oraş, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

În opinia lui, chiar dacă Şcheia nu a aderat la Zona Metropolitană Suceava, din punct de vedere geografic aparţine acestei zone şi această problemă trebuie rezolvată cât mai repede.

„Din punctul meu de vedere nu este nevoie de completarea declaraţiilor pe propria răspundere în cadrul zonei metropolitane (…) Aici nu se discută situaţia juridică a zonei metropolitane”, a spus Lungu, făcând o comparaţie cu situaţia României, care făcea parte din Europa şi înainte de a deveni membră a UE.

Primarul Lungu a anunţat că a făcut o solicitare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar vicepreşedintele acestui for, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a adresat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care urmează să clarifice în cursul zilei de miercuri această situaţie.

„Nu este normal ca cetăţenii din comuna Şcheia să completeze declaraţia pe propria răspundere”, a subliniat Lugu.

În opinia sa, tot ”o anomalie” este şi faptul că locuitori ai comunei Stroieşti pot veni în Suceava fără declaraţie, dar trebuie să o completeze când intră pe teritoriul comunei Şcheia. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.