Malurile râului Suceava, pe segmentul zonei de agrement, consolidate prin Memorandum cu Apele Române

Social

Malurile râului Suceava, pe porţiunea unde urmează să fie amenajată noua zonă de agrement a municipiului reşedinţă, vor fi consolidate în baza unui Memorandum pe care primăria îl va încheia cu Apele Române, cu avizul Ministerului Mediului, a declarat, într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, anunţul a fost făcut după ce a purtat discuţii pe această temă cu directorul general al Apelor Române Bacău, Răzvan Găină, directorul tehnic Irina Lucaveţchi şi cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi.

Lungu a spus că şi-a propus ca, până la finalizarea lucrărilor la zona de agrement, să fie încheiată şi consolidarea malurilor râului Suceava în zona respectivă.

„Consolidarea malurilor nu este eligibilă pe fonduri europene şi încercăm să găsim o altă variantă. Soluţia este încheierea unui memorandum între Apele Române şi Primăria Suceava, vizat de Ministerul Mediului, în care ei ne dau posibilitatea să investim acolo, iar după ce facem lucrările să le transferăm către Apele Române, că asta este regula. Putem găsi ca surse de finanţare, pe lângă bani de la bugetul local, fonduri de la CNI”, a spus Lungu.

Zona de agrement de pe malul râului Suceava, ce se va întinde pe o suprafaţă de 15 hectare, va fi realizată de asocierea formată din firmele locale „General Construct” şi „Art Peisaj”, iar investiţia de aproximativ 12,9 milioane de lei se va finanţa cu bani atraşi printr-un proiect european. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.