Managerul SJU Suceava a fost suspendat pe perioada stării de urgenţă

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcţie pe perioada stării de urgenţă, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Viorel Seredenciuc.

În locul lui Vasile Rîmbu a fost numit interimar Florin Filip, medic primar în specialitatea chirurgie şi ortopedie pediatrică. ”Este suspendat pe perioada stării de urgenţă. Aşa scrie în Decretul 195/2020, privind instituirea stării de urgenţă, la art. 19. De fapt nici nu există termenul de demisie, ci întreruperea contractului de management. La articolul 19 scrie că pe perioada stării de urgenţă, pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu, pot fi suspendaţi din funcţii de conducere conducători de unităţi sanitare (…) Se face prin dispoziţie de preşedinte de Consiliu Judeţean şi am semnat eu, pentru că am împuternicire, deşi sunt şi eu în autoizolare acasă (…) Cumnata mea e medic la Pneumologie şi am fost contact direct şi e pozitivă”, a spus Serendenciuc.

El a precizat că o decizie privind întreruperea contractului înainte de termen a lui Vasile Rîmbu se face prin hotărâre a Consiliului de Administraţie a SJU Suceava, după ce trece perioada de stare de urgenţă şi se va întruni în şedinţă acest for.  AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.