Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 03.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 3.846 de persoane declarate vindecate.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în acelaşi interval de timp fiind externată 1 persoană declarată vindecată.

Din totalul celor 513 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 131 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid- 19, 114 pacienţi sunt în zona tampon şi 114 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 131 pacienţi diagnosticaţi Covid- 19, 82 pacienţi prezintă forme medii ale bolii, 42 forme uşoare, iar 7 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, dintre care trei sunt ventilaţi mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 71 pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33.640 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 126 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 345 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 127 de persoane. Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid -19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 26 au câte un caz în evoluţie, 32 au sub cinci cazuri în evoluţie, 10 au sub zece cazuri în evoluţie iar 6 au peste zece cazuri în evoluţie.

În cursul zilei de 02.08.2020 poliţiştii au desfăşurat activităţi în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 168 persoane.

De asemenea, au fost verificate 81 societăţi comerciale fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Prefectul judeţului Suceava a convocat astăzi 03 august 2020, la ora 15,00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul judeţului Suceava, la data de 31.07.2020, respectiv pentru stabilirea unui set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecţiilor cu Coronavirus la nivelul judeţului Suceava.

La şedinţa CJSU ce se va desfăşura în sala Ştefan cel Mare a Palatului Administrativ au fost invitaţi să participe primarii municipiilor Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, primarul oraşului Vicovu de Sus şi primarul comunei Şcheia.â

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.