Spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi dotat cu aparat pentru testare COVID19

Social

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc va fi dotat cu aparat de testare pentru COVID-19, după ce, pe 1 aprilie, a fost semnat contractul de achiziţie, a declarat primarul Mihăiţă Negură.

El a spus că echipamentul medical este cumpărat de la firma Praxis Medica din Iaşi, având stipulat în contract un termen de livrare de maxim 14 zile. Negură a arătat că hotărârea privind această achiziţie s-a adoptat în ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc şi prevede finanţarea spitalului pentru un echipament de testare a noului coronavirus, precum şi a 1.000 de teste.   Primarul a precizat că suma totală alocată este de 433.000 de lei, din care 168.000 de lei din bugetul local, iar restul este alocat de comunele Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu, Vama, Pojorâta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei.

Potrivit primarului, în bugetul pentru acest an, Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc i-a fost alocată, iniţial, suma de 600.000 lei pentru investiţii, iar pe 26 martie s-a aprobat un proiect de hotărâre privind finanţarea Spitalului Municipal cu încă 200.000 de lei pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare în valoare de 130.000 lei, dar şi a unui aparat de ventilaţie mecanică în valoare de 70.000 lei.

Totodată, primarul a spus că tot personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost testat de DSPJ Suceava pentru COVID-19 şi se aşteaptă rezultate pe 2 aprilie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.