Directorul medical de la Suceava care a transformat spitalul în focar COVID a revenit în funcție

Social

Directorul medical al Spitalului Județean din Suceava se întoarce, joi, la serviciu. Retestat pentru noul coronavirus, rezultatul a fost negativ.

Mircea Macovei a fost unul dintre medicii infectaţi cu SARS-CoV-2, forțat să intre în concediu medical.

După ce, sub conducerea sa, SJU Suceava a devenit focar de COVID-19, conducerea unității a fost preluată temporar de un management militar.

Procurorii anchetează împrejurările în care spitalul a scăpat de sub control infecția cu SARS-CoV-2.

Mircea Macovei este acuzat că a declanșat îmbolnăvirea în masă a cadrelor medicale din Spitalul Județean Suceava după ce a convocat toți angajații confirmați pozitiv la o întâlnire. Mesajul a fost transmis către toți șefii de secție din spital, iar ca motive, el a invocat un ordin de ministru care în realitate nu a existat. Acest subiect face obiectul cercetării procurorilor care investighează și alte aspecte care au făcut ca Suceava să devină în câteva zile cel mai mare focare de COVID-19 din România.

Managerul militar al spitalului, colonelul Daniel Derioiu, a declarat că medicul Mircea Macovei are obligația să se prezinte la lucru, conform fișei postului.

Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat că la serviciu s-a întors deja directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Judeţean Suceava.

„Acum avem o schemă foarte clară, putem să asigurăm personal acolo unde apar breşe, unde e vorba de suprasolicitare. Începe uşor uşor să funcţioneze totul chiar şi în aceste condiţii de criză, în spital, să se facă faţă la suprasolicitări”, a explicat secretarul de stat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.