A crescut cu peste 200 numărul persoanelor carantinate în ultimele 24 de ore, în contextul evoluţiei COVID-19

Social

Numărul persoanelor carantinate a crescut cu peste 200 în ultimele 24 de ore, ajungând la 1.273, în condiţii în care în urmă cu o zi erau raportate 1.052, informează Prefectura Suceava.

Alte 2.343 se află în izolare voluntară la domiciliu, iar până în prezent au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri 7.033 de persoane.

Totodată, din carantina instituţionalizată au ieşit 244 de persoane şi mai sunt disponibile pentru carantină 66 de locuri.

Echipele mixte formate din poliţişti, poliţişti locali, cadre MApN şi jandarmi au efectuat, pe 5 aprilie, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu şi/sau carantinare, privind locaţiile de carantinare, precum şi societăţile comerciale pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

La aceste acţiuni au participat 336 poliţişti, 111 poliţişti locali, 39 de militari MApN şi 259 de jandarmi, care au verificat 3.348 de persoane aflate în autoizolare/carantină şi 49 de unităţi economice, fiind aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, în valoare totală de 404.100 lei.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiuni privind divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii, respectiv o postare pe o reţea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane, de către un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.