Site icon la-Suceava.ro

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Suceava a fost dată în folosinţă

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, achiziţionată prin campania “1 centimetru de fapte” iniţiată de omul de afaceri Ştefan Mandachi, a fost dată în folosinţă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat că această unitate mobilă este racordată la pavilionul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava şi a mulţumit donatorilor, reprezentantului Crucii Roşii Suceava şi managerului SJU Suceava pentru această realizare.

“Nu trebuie să uităm că această unitate mobilă de terapie intensivă a fost donată de Crucea Roşie Suceava, cu oameni de afaceri şi Ştefan Mandachi. Vreau să mulţumesc fiecăruia în parte pentru acest efort foarte mare şi binevenit pentru SJU Suceava (…) Sunt 12 paturi pregătite cu ventilatoare şi tot ceea ce este nevoie pentru pacienţii COVID. Este un mare sprijin pentru noi, pentru că dorim să mutăm pe toţi cei de la ATI din spitalul nou în Terapia Intensivă de la Boli Infecţioase. Practic este un pas foarte mare de eliberare a spitalului nou de COVID, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au coronavirus şi au nevoie urgent de tratament”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a spus că la cele 12 paturi din cadrul unităţii mobile se vor adăuga alte nouă paturi ce se pregătesc la Secţia de Boli Infecţioase. “Astăzi, într-o radiografie a SJU Suceava, avem 560 de pacienţi internaţi din care 188 sunt COVID, iar în zona tampon avem 120 de pacienţi. Este o presiune în continuare pe SJU Suceava. Vreau să mulţumesc corpului medical pentru implicare. Sunt toţi oamenii la post. S-a dublat capacitatea de testare cu noul RT-PCR şi crescut şi numărul de teste”, a spus Flutur.

La rândul său, managerul SJU Suceava, medicul cardiolog Alexandru Calancea, a spus că odată cu amenajarea Terapiei Intensive speră să se degreveze spitalul nou, permiţând astfel specialiştilor din zona nouă a spitalului să trateze în condiţii optime patologia non-COVID.

Totodată, directorul Crucii Roşii Suceava, Cornel Dediu, a declarat că, urmare a punerii în funcţiune a acestei unităţi mobile, pacienţii infectaţi cu COVID-19 vor avea parte de îngrijirea atât de necesară, iar cei peste 33.000 de donatori vor vedea că banii lor sunt folosiţi în beneficiul celor bolnavi.

El i-a mulţumit omului de afaceri Ştefan Mandachi ”fără de care această acţiune nu exista”, dar şi companiei Unilever care a donat cea mai mare sumă de bani, respectiv 320.000 de euro. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Exit mobile version